Bloggintresserade

måndag 1 februari 2016

Kärleksmumskaka

Idag blev det denna lättbakade kärleksmumskakan. Den är bakad i en 20 cm rund form med löstagbar kant.


Kaka

75 g smör
1 ägg
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
2 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3/4 dl mjölk

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i äggblandningen tillsammans med mjölken, rör runt. Tillsätt smöret och rör till en slät smet. 
Häll upp i smord och bröad springform 20 cm.
Grädda kakan i 175 grader ca 25-30 min. 
Den ska ha stelnat i mitten när du rör på formen. Låt svalna.

Glasyr

40 g smält smör
2 msk kallt kaffe
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 3/4 dl florsocker

Blanda ihop de torra ingredienserna och bland ner i det smälta smöret. Tillsätt lite av kaffet och rör tills du har en slät glasyr, tillsätt mer kaffe om det behövs. Glasyren ska vara något trögflytande. 
Tag ur kakan ur formen och häll på glasyren. Stryk ut den jämt på kakan med en palett. Strö över rikligt med strössel. Ställ kakan att stelna i kylen innan du äter den.


Mums, mums!
/Charlotte



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar