Bloggintresserade

fredag 15 januari 2016

Biscotti med fikon och valnötter

Varför inte prova dessa goda biscotti, passar perfekt som drinktilltugg till helgen! Dessutom väldigt enkla att göra.


Biscotti 
ca 20 st

3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
75 g smör
1 msk olivolja
1 ägg
½ dl mjölk
75 g riven getost (gärna hårdost) eller chevré
30 g hackade torkade fikon
30 g hackade valnötter


Sätt ugnen på 175 grader. 
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en matberedare, klicka i smöret och kör till en smulig deg. Blanda olivolja, ägg och mjölk i en skål och häll sedan ner i matberedaren och kör tills det blir en deg.

 Tag upp degen och dela på två, rulla till längder. Lägg rullarna på bakplåt med papper, platta ut längderna ca 3 cm breda.

Pensla med uppvispat ägg, strö ev över lite flingsalt. Grädda 30 min, längderna ska ha fått lite färg. 
Tag ur ugnen och skär sneda bitar ca 2 cm breda. Sänk ugnsvärmen till 130 grader, grädda ytterligare 25 min. 
Låt svalna på galler. Förvara i burk om du inte ska äta dem samma dag.



Lycka till!
/Charlotte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar