Bloggintresserade

söndag 24 juli 2016

Hallonbullar

Hallon, hallon i mängder bara att plocka och baka på. Idag blev det dessa goda bullar med nyplockade hallon och mandel. 



Dessa bulla är bakade på fördeg, vilket tar lite längre tid, men väl värt besväret. Denna degen räcker till ca 45 bullar. 

Fördeg

375 g mjölk 3%
525 g vetemjöl
35 g jäst

Lös upp jästen och kör i maskin tills den blandats väl. Plasta och jäs 3 timmar i rumstemperatur. 

Deg

Fördeg
110 g rumsvarmt smör
110 g rårörsocker
15 g salt
150 g ägg
15 g stött kardemumma
375 g vetemjöl
20 g vaniljsocker

Hallon/mandelfyllning
till ca 24 bullar

160 g rumsvarmt smör
160 g riven mandelmassa
50 g vetemjöl
100 g rårösocker
vanilj efter smak
150-200 g färska hallon

Sockerlag

1½ dl rårörsocker
3/4 dl vatten

Koka upp och koka tills sockret löst sig. Låt svalna.

Blanda ihop alla ingredienserna, utom hallonen, till fyllningen, låt stå i rumstemperatur.



Knåda degen i maskin till den är elastisk och slät. Plasta och vila ca 1 timme i kyl. 
Dela degen i två delar, bred på fyllningen på 2/3 av degen, fördela hallonen över fyllningen. Vik ner delen utan fyllning och sedan den nedre delen över. Jämna till, skär 2 cm breda remsor och forma till bullar. 

Lägg på bakpappersklädd plåt, jäs under duk 60-90 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 225 grader ca 12 min. Pensla med sockerlag när bullarna tas ur ugn. Låt svalna på galler utan duk.



Njut!!

/Charlotte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar