Bloggintresserade

söndag 24 januari 2016

Snabba tekakor

Här är ett recept på snabba, enkla och goda tekakor, perfekta när man vill ha nybakat. De är gjorda på en gröt av havregryn, linfrön och vetekli.


Tekakor
12-15 st

50 g jäst
5 dl mjölk
½ dl havregryn
½ dl linfrön
½ dl vetekli
50 g smör
1 msk sirap
1 tsk salt
11 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Smula jästen i en bunke, rör ut med 1 dl kall mjölk.
Blanda 2½ dl mjölk med havregryn, linfrön och vetekli i en gryta, koka upp. Tillsätt smöret och  rör tills det smält, rör i ytterligare 1 ½ dl mjölk, låt svalna till fingervarmt.
Rör ner i jästblandningen och tillsätt övriga ingredienser. Knåda i maskin 5 min. 
Tag upp på mjölad bänk och kavla ut centimetertjock, tag ut rundlar ca 10-12 cm. Lägg på plåt och låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. När de jäst klart nagga med gaffel och grädda 10-12 min. Låt svalna innan du skär upp dem.


Ät och njut!
/Charlotte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar