Här är ett recept på snabba, enkla och goda tekakor, perfekta när man vill ha nybakat. De är gjorda på en gröt av havregryn, linfrön och vetekli.
Tekakor
12-15 st
50 g jäst
5 dl mjölk
½ dl havregryn
½ dl linfrön
½ dl vetekli
50 g smör
1 msk sirap
1 tsk salt
11 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Smula jästen i en bunke, rör ut med 1 dl kall mjölk.
Blanda 2½ dl mjölk med havregryn, linfrön och vetekli i en gryta, koka upp. Tillsätt smöret och rör tills det smält, rör i ytterligare 1 ½ dl mjölk, låt svalna till fingervarmt.
Rör ner i jästblandningen och tillsätt övriga ingredienser. Knåda i maskin 5 min.
Tag upp på mjölad bänk och kavla ut centimetertjock, tag ut rundlar ca 10-12 cm. Lägg på plåt och låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. När de jäst klart nagga med gaffel och grädda 10-12 min. Låt svalna innan du skär upp dem.
Ät och njut!
/Charlotte
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar