Varför inte prova dessa goda biscotti, passar perfekt som drinktilltugg till helgen! Dessutom väldigt enkla att göra.
Biscotti
ca 20 st
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
75 g smör
1 msk olivolja
1 ägg
½ dl mjölk
75 g riven getost (gärna hårdost) eller chevré
30 g hackade torkade fikon
30 g hackade valnötter
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en matberedare, klicka i smöret och kör till en smulig deg. Blanda olivolja, ägg och mjölk i en skål och häll sedan ner i matberedaren och kör tills det blir en deg.
Tag upp degen och dela på två, rulla till längder. Lägg rullarna på bakplåt med papper, platta ut längderna ca 3 cm breda.
Pensla med uppvispat ägg, strö ev över lite flingsalt. Grädda 30 min, längderna ska ha fått lite färg.
Tag ur ugnen och skär sneda bitar ca 2 cm breda. Sänk ugnsvärmen till 130 grader, grädda ytterligare 25 min.
Låt svalna på galler. Förvara i burk om du inte ska äta dem samma dag.
Lycka till!
/Charlotte
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar