Bloggintresserade

fredag 22 januari 2016

Blodapelsin brownie

Hade lite blodapelsincurd i kylskåpet och blev sugen på att göra något med choklad till den. Det blev några goda brownie med curd och vispgrädde. 



Curden behöver du göra så att den hinner sätta sig innan du ska använda den till fyllningen.

Blodapelsincurd

Rivet skal från 2st blodapelsiner
1 1/4 dl pressad blodapelsinsaft
2 små ägg (90g)
3/4 dl strösocker
130 g osaltat kallt smör
1 ½ gelatinblad

Lägg gelatinet i kallt vatten. 
Riv skalet och pressa saften ur blodapelsinerna. Lägg i kastrull tillsammans med ägg och strösocker. Värm till 83 grader. Sila ner i en bunke. 
Krama ur gelatinet och lägg i bunken rör tills gelatinet löst sig. Rör eller mixa ner det kalla smöret. Låt svalna och ställ kallt.


Brownie 
12 st

3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 ½ dl strösocker
75 g smör
1 ägg
1/4 tsk vaniljpulver
1 dl kokhett vatten

Värm ugnen till 175 grader. Ställ formar i en muffinsplåt.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och blanda.
Vispa upp ägget och blanda med vaniljpulver, smält smör och kokhett vatten. Blanda i de torra ingredienserna. 
Fyll formarna till 2/3 och grädda 20-25 min. De ska vara lite kladdiga i mitten, kakorna sjunker ihop när du tar ut dem.

Topping

3 dl vispad grädde

Låt brownien kallna. Fyll en spritspåse med rund tyll med blodapelsincurd och fördela i kakorna. Fyll en spritspåse med stjärntyll med den vispade grädden och spritsa över curden. Pudra över kakao och rivet apelsinskal.


Njut!
/Charlotte


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar