Ibland är det enkla det goda, så idag blev det en mumsig Drömtårta med marängsmörkräm.
Botten
3 ägg
200 g socker
50 g mjölk
140 g vetemjöl
20 g kakao
10 g vaniljsocker
10 g bakpulver
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjölken. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och bred ut smeten jämnt. Grädda i 225 grader 6-8 min. Vänd genast upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Låt svalan.
Marängsmörkräm
50 g vatten
125 g socker
2 äggvitor
200 g rumstempererat smör
vaniljpulver efter smak
Koka vatten och socker till 116 grader. Vispa under tiden äggvitorna till ett skum. Tillsätt sockerlagen till äggvitorna och vispa tills det har svalnat. Klicka i smöret lite i taget och vispa till en slät kräm. Bred över den avsvalnade kakan och rulla ihop med hjälp av papperet. Ställ kallt en stund innan du skär upp den.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar